От днес пощите започнаха изплащането на добавките за Великден на част от пенсионерите. Изплащането на допълнителната сума към пенсиите в размер на 70 лева ще продължи до края на април.

В същото време в пощите продължава и изплащането на пенсиите за април. Двете суми обаче се изплащат отделно, като изплащането на великденска добавка става с отделен пенсионен запис.

В случай че пенсионерът не успее да получи сумата в рамките на този срок, тя ще му бъде изплатена след поискване от териториалните поделения на Националния осигурителен институт.

Великденски добавки само за част от пенсионерите

Пенсионерите, които получават пенсиите си чрез банка или друг доставчик на платежни услуги, ще получат добавката под формата на допълнителен превод, като платежните им сметки ще бъдат заредени още днес.

istock
istock

Сумата от 70 лв. ще достигне до над един милион и две хиляди пенсионери, които получават пенсия, без добавките и компенсациите към нея, в размер до линията на бедност от 504 лв. включително. За тази подкрепа Министерският съвет прие решение, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 72 милиона лева към бюджета на държавното обществено осигуряване.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg