Чудиш се кои са тези начини, с които да спестяваш регулярно пари? Е, няма как да ги пазим вечно в тайна, затова решихме да ги споделим с теб.

1. Създай си бюджет

Първата стъпка към спестяване на пари от ежедневни разходи е да си създадеш бюджет. Това ще ти помогне да видиш къде отиват парите ти и къде можете да намалиш разходите.

Започни като изброиш всичките си месечни разходи, включително наем/ипотека, комунални услуги, храна, транспорт и развлечения. След това задай реалистичен бюджет за всяка категория и се придържай към него.

2. Готви у дома

Храненето навън може да бъде прекалено скъпо, така че се опитай да готвиш у дома колкото е възможно повече. Приготвяй храна в неделя и планирай менюто си за седмицата, за да спестиш време и пари. Друг интересен вариант е да купуваш на едро и да замразяваш остатъците от храната за по-нататък.

3. Използвай купони и кодове за отстъпка

Купоните и кодовете за отстъпка са чудесен начин да харчиш по-малко пари за покупки в магазина, и не само. Провери онлайн за купони и промоционални кодове, преди да направиш покупка, и се регистрирай за програми и приложения с награди, за да получаваш екстра отстъпки.

4. Намали или елиминирай абонаментите

Наистина ли имаш нужда от това членство във фитнес залата или месечен абонамент за услуга за някое онлайн приложение? Направи списък с абонаментите си и намали/елиминирай всичко, което не използваш или не се нуждаеш от него. Помисли за споделяне на абонаменти с приятели или семейство, за да разделиш този разход с тях.

5. Използвай градски транспорт

Ако живееш в район с обществен транспорт, помисли дали да го използваш, вместо да шофираш. Не само ще спестиш пари от гориво, но и ще намалиш евентуалните ремонти по колата си. Ако общественият транспорт не е опция, пътувай с колеги или приятели, за да спестиш от гориво и паркинг.

С нашите 5 съвета ще започнеш да спестяваш пари още от днес и това ще може да окаже положително влияние върху финансовото ти състояние. Не забравяй да бъдеш търпелив и последователен, и не се страхувай да проявиш креативност със стратегиите си за спестяване на пари.

Ако си прекалил с харченето през изминалия месец и не успяваш да покриеш разходите си Стик Кредит е до теб! Вземи кредит до заплата от stikcredit.bg и се погрижи за най-належащите плащания.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg