Яйцата продължават да поскъпват. През изминалата седмица те са добавили още 3 стотинки към цената си и стойността им на едро достигна 33 стотинки за брой. Това показва седмичния анализ на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Според данните цената на яйцата на едро се движи от 22 стотинки в Сливен до 39 стотинки в София.
Кравето сирене поскъпва с 0,2 на сто и се продава по 4,96 лв./кг. Олиото поскъпва с 1,7 на сто, до 2,45 лева за литър. Брашното, тип "500", поскъпва с 1,1 на сто и се търгува по 0,90 лева за килограм.
По-евтино тази седмица се продава захарта, която губи 1 стотинка от стойността си. Кашкавалът, тип "Витоша", се търгува средно по 10,32 лв./кг - с 0,3 на сто по-евтино от миналата седмица. Каймата се продава по 4,86 лева за килограм - с 0,6 на сто по-евтино от миналата седмица.
Краставиците поевтиняват през тази седмица с 12,1 процента - до 2,99 лева за килограм, а оранжерийните домати се търгуват без промяна - по 1,91 лева за килограм. Цената на зелето се запазва 0,58 лева за килограм на едро. Българските картофи поевтиняват с 6,7 на сто, до 0,42 лева за килограм, за сметка на вносните, който поскъпват с 1,9 на сто и се продават по 0,53 лева за килограм.
Портокалите поевтиняват с една стотинка, до 0,91 лв./кг, а цената на лимоните се качва с 2,3 на сто, до 1,35 лева за килограм. Цената на мандарините се увеличава с 0,8 на сто - до 1,26 лв. за килограм. Ябълките се продават средно по 1,01 лева за килограм.