Лято 2017 е към своя край, но много българи ще изберат да го удължат с няколко дни, съчетавайки септемврийските празници с уикендите. Така, макар и в края на септември, все още има предложения за летни почивки както в страната ни, така и в Гърция. В сайтовете за колективно пазаруване може да намерите стотици оферти за предстоящите празници.

Екскурзия до Солун за 22 септември може да ви струва между 100 и 150 лв. на човек, включвайки закуска и транспорт. В популярната за българите Паралия Катерини също се предлагат евтини пакети. Срещу сумата от 150 лв. може да закупите 3 нощувки със закуски в слънчевия гръцки курорт.

Прелестният остров Лефкада е желана дестинации от много туристи. През септември цените там падат и за около 200 лв. на човек може да го посетите за 3 нощувки с организиран транспорт и включени закуски в цената.

Из малките гръцки градчета се предлагат много оферти, които започват от около 100 лв. на човек за 2 или 3 нощувки в хотел и все още много от тях не са резервирани напълно.

За сравнение, цените за втория септемврийски празник в България са подобни на тези в южната ни съседка. Хотелите в страната се възползват от топлия месец и все още очакват туристи и на българското Черноморие. 

Справката за цените е направена от сайтовете за колективно пазаруване в България.