В столицата са въведени пакет от мерки за подобряване на пътната безопасност и намаляване на трафика, който включва обезопасяване и осветяване на пешеходните пътеки и на кръстовищата в града.

Добавени са допълнителни ленти за движението по някои булеварди, посочва заместник-кметът по транспорт Кристиан Кръстев пред БНР:

“Обезопасихме пешеходните пътеки, за да може да има по-добра видимост, поставяйки антипаркинг стълбчета. В момента сме осигурили пълна видимост. Последният един месец нямаме нито един нещастен случай на бутнат пешеходец“, каза той и допълни:

istock
istock

“Новият участък на бул. "България" при "Каблешков" обезопасихме с допълнителна лента за движение наляво. Предстои в следващите две седмици да направим още една допълнителна лента при светофара. Вече сме изтеглили светофара по-напред. Ще можем да позволим на около 500 коли да преминават на час повече и повишаваме коефициента на полезно действия и капацитета на този светофар“.

Нощният градски транспорт в София спира

30 нови електрически тролейбуси ще заменят старите “Икаруси“ в Столичния градски транспорт. Така общият им брой става 110. Превозните средства няма да бъдат изцяло зависими от електрическата мрежа, посочва зам. кметът по транспорт в София Кристиан Кръстев:

istock
istock

“За разлика от предходните, тези са изцяло електрически. Могат разбира се да се движат и автономно, благодарение на капацитивната батерия, с която разполагат, те са по-различни, защото няма двигател с вътрешно горене“, каза той и поясни:

“Тази гъвкавост, която осигурява този тип тролейбуси, ни помага, когато имаме затваряне на кръстовища. Предстои да бъдат закупени 30 електробуса. Също така в процедура е и доставка на 25 чисто нови трамвайни мотриси, които надявам се в следващата година вече ще бъдат в ход за доставка“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg