За първи път в 52-годишната си история КК „Албена“ приключва сезона си на загуба.

Реализираните нощувки в комплекса са 365 000, като за миналата година те са били 1 млн. и  500 000.

Истински сезон през това лято е имало само през месец август, като дори тогава максимумът, който е бил достигнат, е бил от 7 000 туристи, при двойно по-голям капацитет на легловата база.

Колко българи посетиха Черноморието ни това лято

Удар върху комплекса е бил и отливът на германските туристи, след като област Добрич беше обявена за рискова зона заради ръст на заболелите с Covid-19.

"Само от изтеглянето на немските туристи КК „Албена“ е загубил около 6 млн. лева очаквани приходи.


Държавата би трябвало да фокусира вниманието си върху област Добрич, в чиято територия е над една трета от Черноморското крайбрежие и да поправи грешките, които доведоха до обявяването ѝ като опасна зона, сподели изпълнителният директор на курорта Красимир Станев.

Албена поетапно затваря хотели

Като изключително полезна определи Красимир Станев мярката 60/40, благодарение на която до края на годината курортът ще получи подпомагане от около 4 млн. лева.

Според него обслужващият персонал в курортните комплекси трябва също да бъде включен в рисковите професии от първа линия.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg