Бали забранява чуждестранните туристи до края на 2020 година заради опасения от коронавируса, каза управителят на индонезийския остров, след като отхвърли план за премахване на ограничителните мерки от следващия месец, съобщи АФП.

 

Известната туристическа дестинация отново откри плажовете си, храмовете и други места за туризъм за свои граждани в края на юли и заяви, че ще позволи на чуждестранните туристи да се завърнат от 11 септември.

Великобритания поеме половината сметка в ресторанта

Но планът вече е отменен поради тревогите относно нарастващите случаи на заразени с коронавирус в Индонезия и с много чуждестранни граждани, подлежащи на забрана за пътуване в техните страни.

Предстои Джакарта да премахне забраната чужди туристи да влизат в Индонезия.

istock
istock

"Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават страната, включително Бали", заяви управителят на острова. Той не даде нова дата за разрешаване на посещенията на чуждестранни туристи.

Очакват с 40% по-малко туристи у нас през зимата

Обемът на полетите до и от Бали падна по време на глобалната пандемия, оставяйки хотелите и ресторантите празни.

Остров Бали е регистрирал около 49 смъртни случая и малко над 4000 случая на коронавирус.

istock
istock

„Новите случаи са под контрол, процентът на възстановяване се увеличава и смъртността е под контрол“, каза управителят.

В Индонезия са регистрирани 6 680 смъртни случая от вируса с повече от 153 000 заразени, но се смята, че истинският брой е далеч по-голям заради ограничените тестове.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg