Плажовете по Северното Черноморие не са включени в платформата, чрез която може да се резервират чадъри и шезлонги на плажа. Това показа проверка на Радио Варна.

Пълномощникът на концесионера на варненския плаж Андрей Василев коментира, че досега никой не им представил приложението, не знаят и на какви условия трябва да отговарят плажовете и концесионерите. 

 "Най-вероятно платформата е разработена за един концесионер, който държи повече плажове. Вече е юли, би трябвало инициативата да стартира по-рано. Освен това чадърите са с кодове, което предполага допълнителна подготовка."

Проверката ни показа, че нямаме възможност да резервираме чадър и шезлонг и за плажа в курорта "Св.св. Константин и Елена".  Любомир Стамболийски, търговски директор на едноименното дружество уточни:

Къде се нарежда страната ни по качество на услугите и условия за почивка

"Все още обследваме този софтуер, тъй като е свързан с човешки фактор, който трябва да администрира и обслужва тези резервации. Поради това, че сезонът напредва, смятаме да го въведем през следващия сезон. Смятаме, че ще помогне на туристите ни да решат дали да посетят курорта или не, което ще намали потока на автомобили. През високия сезон - юли и август, плажовете са пълни и има голямо търсене."

istock
istock

От бургаската фирма, която е концесионер на плажа на "Златни пясъци", съобщиха за Радио Варна, че това лято ще пропуснат възможността туристите в курорта да резервират онлайн сянка край морето.

Хотелиери дават по-високи цена на български туроператори

От  "Албена" - АД уточниха, че също не присъстват в платформата за резервации на чадъри и шезлонги. Оттам отказаха коментар с аргумента, че става въпрос за изцяло частна инициатива.

Припомняме, че туристите по родното Черноморие вече могат да резервират чадър и шезлонг на плажа чрез специална платформа. Приложението се нарича my spot и може да се свали независимо от операционната система на мобилното устройство или да се ползва в уеб версия на компютър. 

Резервирането и плащането онлайн може да стане от вкъщи за избран ден и плаж или на място, при посещение на ивицата и налични свободни плажни принадлежности. Досега в платформата са се включили около 30 морски ивици по южното Черноморие.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg