Българският ски курорт Боровец е обявен за най-изгодната дестинация в Европа за британските скиори, според най-новото проучване на "Пост Офис Травъл Мъни" (Post Office Travel Money), което обхваща 32 европейски курорта, сравнявайки цените им за основни компоненти на ски ваканция - едноседмична лифт карта, ски оборудване, шест обяда и обучение в ски училище, пише "Дейли мейл".

Посетител на Боровец трябва средно да заплати за изброените услуги 506 британски лири, с което българският курорт се нарежда на първо място сред най-евтините за британците ски дестинации в Европа.

Гърците масово резервират по българските курорти

На второ място е италианският Бардонекия, за който британец ще трябва да отдели 512 британски лири, докато на третото място остава за друг български курорт - Банско, който ще струва 537 британски лири на желаещите да карат там ски.

На другия край на скалата - най-скъпият планински курорт в Европа е швейцарският Цермат, струващ 1367 британски лири за едноседмичен престой.

istock
istock

Въпреки че Боровец и Банско заемат съответно 1-во и 3-то място сред най-евтините курорти в класацията, експертите отчитат, че спрямо миналата година сега цените в тях са скочили, съответно с 12,8 на сто и 7 на сто.

Ски ваканцията у нас ще е по-скъпа тази година

Когато става въпрос за семейни ски почивки, Банско е обявен за най-изгоден за британците - подобно на миналата година - с цена от 1547 британски лири за четиричленно семейство. 

Българският курорт е с почти 12 на сто по-изгоден от втория най-евтин семеен курорт, италианския Бардонекия, за който четиричленно британско домакинство трябва да похарчи 1749 британски лири.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg