Много силно е тръгнал вътрешният туризъм чрез инвестициите в подобряването на къщи, които се намират в провинцията. Това коментира за радио „Фокус“ Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

„Всеки се сети за бащината къща, дядовата къща. Хората правят много ремонти, нови инвестиции – изнесоха се от градовете. И сега виждаме в края на уикенда едно силно натоварване по магистралите, допълни той.

По думите му по принцип харченето на пари извън мястото на вашето нормално пребиваване се смята за туристически харч. Т.е. подобряват се местните икономики във вътрешността, което е смисълът на туризма. От там и къщите за гости, малките семейни хотели – всичко живна и нямаше места“, каза още Драганов.

Според него шпионските скандали няма да спрат руските туристи да летуват в България. Това са спекулации на хора, които просто си говорят. Бизнесът е бизнес. Когато става въпрос за руски туристи става въпрос за многомилиарден интерес в индустриализирания туризъм, категоричен бе той.

Стаята в хотел по Южното Черноморие най-евтина

Според него сезон лято 2021 година ще бъде по-силен от миналогодишния, защото страната ни е в много по-добра пандемична ситуация. Румен Драганов допълни, че инвеститорите на морските курорти са инвестирали в т.нар. „индустриализиран туризъм“.

istock
istock

Той работи на принципна на непрекъснатите процеси в технологичната обстановка. Веднъж започнала веригата на чартърни туристи – тя не може да бъде прекъсната, т.е. непрекъснато има наливане на туристи, докато не се стигне до последния полет, който идва празен, за да прибере последните туристи. Този непрекъснат процес може да се осъществи технологично единствено, когато бъдат спазени технологиите, уточни той.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg