С 15-20 процента са по-високи цените по морето, основно в нощувките, услугите и храните. Това коментира министърът на туризма Христо Проданов в пред Нова телевизия във връзка с новия летен сезон.

Цената на тока не се отразява върху цената на чадърите, посочи той и изрази надежда, че концесионерите ще предложат разумни цени.

Тази година по брой туристи се надявам, че ще наближим много 2019 г., едва ли ще я стигнем, коментира още министърът на туризма. Той посочи, че се очакват най-много туристи от Полша, Унгария и Великобритания, може би и от Израел.

Какви са очакванията на хотелиерите за летния сезон по морето

Относно бежанците от Украйна, настанени във ведомствени бази, Христо Проданов каза, че тези хора в най-кратки срокове трябва да бъдат интегрирани, да започнат да работят и да освободят базите, за да може от средата на юли и през август тези държавни служители, които вече имат карти за почивка, да се възползват от тази възможност.

istock
istock

В отговор на въпроси за актуалната политическа обстановка у нас, министърът посочи, че оттеглянето от властта на партия "Има такъв народ" (ИТН) в такъв момент е безотговорна позиция. Той изрази предположение, че е възможно ново правителство в рамките на този парламент.

Политическата несигурност води до икономическа, отбеляза Проданов и коментира, че е несериозно да се бойкотира бюджет, свързан с доходите и бизнеса. Запитан за причините, довели до политическата криза, той посочи неразбирателството между партия "Продължаваме Промяната" и ИТН.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg