Гърция в понеделник обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, след като новите коронавирусни инфекции достигнаха нов връх.

Говорителка на правителството също обяви нови ограничения за влизане на пристигащи от Балканите и идващите със самолет от няколко страни от ЕС.

Зоните, в които заведения за хранене и барове ще бъдат затворени от полунощ до 07:00, включват популярните острови Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит, заяви говорителката на правителкството Аристотелия Пелони в телевизионно обръщение.

Само през пункт „Кулата” ще се влиза в Гърция по суша през нощта

Ограниченията ще важат от вторник до 23 август, каза тя.

istock
istock

В допълнение, всички пътуващи със самолет от Белгия, Чехия, Холандия, Испания и Швеция, пристигащи от 17 август, трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за COVID-19, получен до 72 часа преди влизане, както и всички пристигащи по земя.

От 16 август на ден от Албания ще бъдат допускани само 750 души, каза Пелони.

Гърция удължи ограниченията за българи до 15 август

Гръцката служба за обществено здраве в неделя обяви 203 нови инфекции, най-много от началото на пандемията. От вируса в Гърция са загинали общо 212 души.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg