Гърция отчита голямо увеличение на българските туристи за първите десет месеца от тази година. Атина очаква рекорд в брой на туристите и приходите от този сектор.

Българските туристи, които са пристигнали през сухопътните граници на страната са с 57% повече в сравнение с миналата година,  соъбщава БНР.

В Гърция от началото на годината до октомври включително са почивали 4 200 000 българи, сочи проучване на Института за анализи към Туристическата камара ИНСЕТЕ.

От туристите от балканските страни най-голямо е  увеличението на българските туристи. Следват турските туристи, които бележат ръст от един милион души.

Гърция отчита рекордна година за туризма

Положителни данни за гръцкия туризъм са над 2 милиона туристи, пристигнали през октомври, който се счита за период извън сезона.

Нов рекорд постави и летището в Атина, където в първите десет месеца са пристигнали над 6 милиона души с международни полети. А на летището на остров Крит броят на пристигналите с международни полети достигна 5 милиона души.

istock
istock

Продължава да е активен туристическия сезон на островите Миконос, Санторини, Крит, съобщават от там хотелиерите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg