Гърция води преговори със страни извън Европейския съюз за туристи, които това лято ще представят сертификат за имунизиране, независимо от вида на ваксината.

Европейски туристи ще се приемат по общи условия, утвърдени от Брюксел.

Гърция ще признава сертификати за ваксиниране на туристи дори и с ваксини, които още не са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Това съобщи министърът на туризма Харис Теохарис от Белград, където се срещна с представители на  сръбското правителство.

Заплатите в Гърция близо три пъти по-високи от нашите

За да осигури безпрепятствено влизане на туристи от трети страни, Гърция се договаря за приемане на туристи от държави с висок праг на ваксиниране.

istock
istock

Преговори се водят с Израел, Великобритания, Сърбия и Русия.

Министерството на туризма в Атина съобщава, че първите туристически групи ще бъдат приети преди официалното начало на сезона от 14 май.

В същото време в парламента влезе за гласуване по спешна процедура закон с промени за облекчаване на задължения на фирми и компании, пострадали по време на пандемията. Очаква се разсрочване на задълженията към държавата до 120 вноски, както и икономическа помощ на малките и средни предприятия.

Опозицията предупреждава за опасност от „цунами от безработица“.     

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg