Нов ръст при цените на почивката по морето в пика на сезона. От август нощувките ще струват повече, показват офертите на хотелиерите.

Въпреки че курортите по Черноморието вече започват да се запълват с туристи, не всички хотели са пълни. Това води и до отстъпки в офертите, дори и за най-активната част от сезона, предаде NOVA.

Хотелиери дават по-високи цена на български туроператори

В пика на активния сезон повечето хотелиери актуализират цените на почивката, тъй като търсенето нараства във всички курорти. От 15 юли или 1 август нощувките са поне с 15-20% по-скъпи от началото на юли, показват офертите.

Очакванията са до края на лятото българите да реализират около 5 млн. пътувания до Черноморието. В същото време, всеки втори у нас не може да си позволи дори и седмица почивка през лятото, показват данните на Евростат.

Може ли седмица на морето да ни излезе 500 лв. и колко повече ще ни струва почивката в пика на сезона гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg