Шеф-готвачът Нели Колева е подготвила шестстепенно меню за гостите, които ще посрещнат празника в нейния ресторант.„Предястия в наш стил. Български, неща които присъстват на трапезата във всяко едно семейство – лозови сарми, кисело зеле с кълцан врат. Всичко се готви тук по оригинални рецепти”, споделя тя.
Наред с традиционните ястия и баницата с късмети, в новогодишното меню в този ресторант ще приготвят и деликатеси за ценители.
„Патешко бутче конфи, а десертът ще е тирамису с много, много алкохол”, поясни готвачът.
Как ще се плаща в заведенията след полунощ на 31 декември
Тази година кувертите са с 30 лева по-скъпи, но места в ресторантите вече няма.
„199 лева, миналата година беше 169 смятам, че това е много добра цена за това, което предлагаме”, допълни тя.
„Тези заведения, които са избрали да работят в новогодишната нощ, са пълни. Цената на кувертите е от 140 лв. до 240-250 лв. По-високи са предвид факта, че когато се организира една новогодишна нощ гостите имат очаквания като програма, артисти”, твърди Мая Русанова, председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.
istock
Ресторантите са пълни, но хотелите - не, отчитат от бранша. Резервациите са малко и предимно от румънски гости.
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook или Google News Showcase