На Черноморието повечето концесионери вече подготвят пясъчните ивици за новия летен сезон.

Каква ще е цената на сянката това лято, какъв сезон очакват черноморските жители и удари ли инфлацията и по заплатите на сезонните работници, провери Нова телевизия.

Според концесионера на плаж Крайморие Николай Димитров, ако времето е по-благосклонно, сезонът може да започне още през май.

"Плажната ивица е подравнена, започваме пресяване, почистване и обезпаразитяване. Ако времето е хубаво, първите чадъри мога да наредя за ден-два. Ако видя струпвания на хора, ще извикам и спасителите по-рано от договорения 1 юни", заяви той. И допълни, че заплатите също ще бъдат повишени.

С 30% по-скъпа почивка на море това лято

По думите му таванът на цените  е бил за чадър е 10 лева. "Сега най-вероятно ще ги увелича и аз. Никой не е задължен да ползва чадър и шезлонг, има и свободна зона и безстопанствени плажове.

istock
istock

Всеки обаче може да ползва душовете, тоалетните и медицинска помощ. Ще предложим по-старите договори с по-ниски цени да се осъвременят", подчерта Димитров.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg