Откриват днес зимния сезон в Боровец и Пампорово. Днес лифт картите ще са на промоционални цени.

В Пампорово дневната лифт карта днес ще струва 5 лева. Сезонът в Пампорово започва с пускането на нов модерен шестседалков лифт.
С отварянето на ски зоните стартира възможността за ползване на ски карти "Select", които се активират при първото преминаване през който и да е от турникетите в ски зоната през сезона. Лифт картите без фиксирана дата могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на www.pamporovo.me, а получаването им става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта.
 
От утре влизат в сила редовните цени на ски услугите за новия зимен сезон 2023/2024, като цената на дневна лифт карта е 90 лева за възрастен, 72 лева за младежи до 17 години и 54 лева за дете до 11 години.

Почивките за Нова година – по-скъпи тази зима

Работи се усилено и по подготовката на ски зона Мечи чал, която ще отвори на 22 декември. Цената на дневната лифт карта за ски зона Мечи чал ще бъде 65 лева за възрастен, 52 лева за младеж и 39 лева за дете до 11 години. Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато е отворена, както и ски бусовете между двете зони сутрин и следобед.
 

istock
istock

На сайта на курорта могат да бъдат закупени както индивидуални ски карти, така и пакети с включена карта и оборудване на преференциална цена от 110 лева за възрастен, 92 лева за младеж (12-17,99 години) и 66 лева за дете (7-11,99 години). Лифт картите могат да бъдат получени директно през pick-up устройствата, картоматите и на касите, а оборудването във всеки един от гардеробите на "Пампорово" АД в курорта.

Стартът в Боровец също ще бъде на 15 декември. По повод старта на сезона, на 15 и 16 декември целодневните лифт карти за деца до 13 години ще са само 1 лев. Най-малките гости до 7 години, както винаги ползват съоръженията напълно безплатно.

Цената на дневната лифт карта в Боровец ще бъде 90 лева, младежи до 22 г. и хора над 65 г. ще плащат по 70 лв., а за деца между 7 и 13 г. картата струва 55 лева. Сезонната карта с включено нощно каране е на цена от 1700 лв., деца и младежи до 22 г. ще плащат по 1200 лв, а пенсионери над 75 г. - 100 лв., съобщава БГНЕС.

А в Банско началото на туристическия сезон ще е в събота. За откриването идва най-успешната дама в историята на италианските ски Дебора Компаньони. Трикратната олимпийска шампионка в алпийските ски идва по покана на концесионера на ски зоната Юлен, като така се спазва 20-годишната традиция легенда в ските да гостува в най-добрия ни ски курорт за откриването на сезона.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg