Десетки съчетават новогодишните празници с почивка, но не на ски, а край морето. Цените са повече от атрактивни, а времето - много приятно. 

Необичайното топло време у нас зарадва жителите край морето, които побързаха да изкарат шезлонги и маси на брега, за да се насладят на слънцето. Деветте градуса на морската вода не притесниха любителите на гмуркането, а през почивните дни около Нова година крайбрежната ивица отново ще бъде най-предпочитано място за разходки. Слънцето е едно от нещата, които са накарали Робърт от Шефийлд за си купи апартамент в Свети Влас. Британецът ще посрещне Нова година в малък ресторант у нас.

"В Лондон сега далеч времето не е такова. Няма слънце. Е, аз съм тук, добре съм и съм щастлив. Мечтая всички да са добре навсякъде. Всеки да има своята щастлива нова година", сподели Робърт Артър пред NOVA NEWS.

Колко излиза посрещането на Нова година в планината

На територията на курорта „Слънчев бряг" ще работят около десетина ресторанти, които имат предвидена новогодишна програма. Тази година има и отворени хотели през цялата зима, които ще посрещнат гости за дните около празника.

"Имаме интерес от страна на туристи основно от България, от Румъния, малко английски пазар също така имаме и работещи хотели около 20% в района. Имаме и едни много добри предложения от заведения с новогодишни пакети. Само за новогодишната нощ в ресторантите кувертите варират от 150 до 200 лева на човек. Естествено имаме различна категория хотели от 3 до 5-звездни и там се предлагат пакети на база ол инклузив. Нощувките за минимум престой две или три, започват от 150 лева на вечер на човек и стигат до 300 лева според категорията на хотела", посочи Елена Андонова - хотелиер.

istock
istock

Хотелите в „Слънчев бряг" очакват предимно семейства, които предпочитат тих ресторант край морето и уединение.

"Предлагаме и спа услуги, които са доста интересни и атракивни, и новогодишни шоу програми. Има какво да се покаже и предложи", казва още тя.

Предпочитани за новогодишната нощ са също офертите в последния момент, които идват с 15% по-евтин пакет. Интерес има и към хотелите в Поморие и Равда, които работят предимно заради спа процедурите с лечебна кал. Много от резервациите тук са комбинация с лечение и вечеря в новогодишната нощ в ресторанта към хотелската база.

Колко струва новогодишният пакет в Банско

На територията на „Слънчев бряг" Нова година ще посрещнат малко над 7 хил. украински бежанци. Само в хотелите на Елена Андонова са настанени 900 украинци, които за втора поредна година ще празнуват нова година у нас. Голяма част от тях няма къде да се върнат, защото са останали без домове или са загубили близките си.

"Те са уязвими групи, нямат домове, а над 50% са хора над 60-65-годишна възраст, имаме инвалиди голям поцент имаме и многодетни майки с малки дечица", обясни Андонова.

"Ние много се радваме, че за втора година ще можем да посрещнем празника в спокойна атмосфера. За нас е най-важното че сме в безопасност и спокойствие и децата живеят в мир", сподели Аня Олашина.

"За Нова година си пожелавам мир по целия свят. Нека бъде мир. Желая на всички щастие и здраве, това е най-важното. А в моя случай разбира се искам си дома, но сега България стана наш втори дом", разкри Кристина Радионова.

Необичайно топлото време привлече у нас не само туристи, но и птици. В бургаските езера към този момент зимуват над 3 хиляди птици розово фламинго, които се чувстват все по-добре във влажните зони по нашите ширини и са истинска атракция за туристите. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg