Ограниченията за излизане навън, въведени в Турция в рамките на локдауна, който ще влезе в сила от 29 април, няма да важат за чуждестранните туристи, съобщи турското министерство на вътрешните работи, цитирано от Анадолската агенция.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви снощи въвеждане на пълен локдаун от 19.00 часа на 29 април до 05.00 часа на 17 май в рамките на новите мерки в борбата с коронавируса. След заседание на правителството Ердоган изтъкна, че Турция трябва бързо да намали дневните случаи на коронавируса под 5000 на ден.

Защо българите се отказаха от шопинга в Одрин

Освобождаването от ограниченията на комендантския час се отнася за чужденците, които се намират в нашата страна временно в рамките на туристическа дейност. Комендантският час обаче важи за чужденците, които имат разрешение за пребиваване в страната, се казва в циркуляр на министерството на вътрешните работи на Турция.

istock
istock

По време на локдауна хранителните магазини и пазарите ще работят от 10 ч. до 17 ч. от понеделник до събота. Гражданите ще могат да ги посещават само пеш.

Ще работят дежурни аптеки. Ресторантите ще предлагат само храна за вкъщи. Ресторантите в хотелите ще обслужват само гостите на хотела.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg