Туристи масово отменят резервации в хотелите. Причината са влезлите в сила от днес нови ограничителни мерки, които ще са в сила за 10 дни.
 

Те предвиждат затваряне на всички ресторанти, включително и тези в хотелите. Няма да работят и СПА центровете към хотелите. В един от големите хотели в Сапарева Баня всички резервации са отменени и на практика, той ще остане празен за следващите 10 дни.
 
Основната причина е, че този път няма да работи и СПА центърът, което отказва туристите от престоя им, обясни Радост Стоимирова, управител на хотела.
 
Без право на ползване на ресторант, лоби бар и СПА център - никой няма да дойде, за да си седи просто в стаята, допълни Стоимирова.

Хотелиери в Банско също алармираха, че масово се отменят резервации след заповедта на здравния министър за затваряне на ресторанти и спа центрове към хотелите.

С близо 80% по-малко са приходите от нощувки на чужденци в България

Частичните забрани на услуги в хотелите отново изключват възможността да получат и държавна помощ. Според тях е  по-добре да бъде затворен сектор "Хотелиерство", за да можем поне да се възползват от подкрепата, която в момента върви за другите сектори.
 

istock
istock

Хотелиерите в Банско не изключват организирането на протести, ако не бъде променена заповедта на здравния министър.
 
Междувременно първите израелски туристи, които се очакваха на 25 март в курортния комплекс „Слънчев бряг“, също отмениха резервациите си.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg