Министерството на туризма публикува списък на одобрените за финансиране 119 заявления по Схема BG-176789478-2021-07 – Предоставяне на безвъзмездни средства на туроператорите за възстановяване на средства от клиенти по нереализирани пътувания вследствие на Ковид-19 на обща стойност 6 млн. лв. Това съобщиха от ведомството.

Мярката представлява схема за държавна помощ под формата на преки безвъзмездни средства съгласно раздел 3.1 от Временната рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на Ковид-19. Кандидатстването за получаването на помощ се осъществи в Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ) в периода 4 февруари - 11 февруари.

Туристи продължават да чакат компенсации за отменени почивки

Безвъзмездните средства се предоставят еднократно на предприятията, които извършват туроператорска дейност и следва да се използват единствено за възстановяване на дължимите суми на клиенти за неосъществени пътувания в периода от 1 март 2020 г. до 31 декември 2020 г. поради възникналата епидемия от Ковид-19.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg