Извънредни локални ограничителни мерки налага гръцкото правителство в Халкидики и на остров Миконос във връзка с разпространението на коронавируса, съобщи АНА-МПА, като се позовава на Главния секретариат по гражданската защита, предаде БТА.

След извънредно заседание в оперативния център за гражданска защита и като са били взети предвид вчерашните данни за разпространението на коронавируса в тези региони, по заповед на заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас се въвеждат следните ограничителни мерки в регионалната единица Халкидики и в община Миконос:

- Прекратяват се всякакви масови прояви като лайв партита, търговски панаири, религиозни шествия, пазари на открито и т.н.

- Забраняват се всякакви събирания на повече от девет души на едно място по каквато и да било причина както на обществени, така и на частни места.

istock
istock

- В заведенията за обществено хранене се позволяват максимум до четирима души на една маса, освен ако не става въпрос за роднини от първа степен, когато се разрешават до шестима души.

- Задължителна става употребата на маска както в открити, така и в закрити пространства.


По-строги мерки срещу Covid-19 в Гърция от днес

В съобщението се напомня, че вече е в сила забрана за работа на заведенията от санитарен интерес от полунощ до 7 часа сутринта.

В Халкидики и Миконос са изпратени специални екипи, които да засилят контрола по изпълнението на ограничителните мерки.

istock
istock

Одобрените мерки ще влязат в сила от 6 часа на 21 август (петък) и ще са в сила до 6 часа на 31 август. Подобни мерки вече са в сила на островите Парос и Андипарос.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg