От утре пристигащите в Австрия от страни с повишен риск, сред които и България, ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди влизането.

Досега се изискваше всички граждани, които пътуват от България до Австрия, да предоставят на австрийските власти сертификат с отрицателен резултат от ПСР-тест, не по стар от 4 дни преди влизане в страната, а при липса на сертификат пътуващите се поставяха под 14-дневна домашна карантина.

Предупреждават датчаните да не пътуват до България

Според новите мерки, обнародвани в Австрийския държавен вестник, ако не бъдат представени изискваните документи, гражданите ще бъдат поставени под 10-дневна домашна карантина или карантина в подходящо място за настаняване.

istock
istock

От вторник - 28 юли в Гърция влиза в сила изискването за отрицателен тест за коронавирус и от пристигащите със самолет от България и Румъния. Досега такова важеше само за преминаване на сухопътната граница. 

Ще стане ли почивката в Гърция мисия невъзможна

Остава в сила и изискването за баркод от електронния формуляр. Мярката е в сила до 4-ти август, съобщават от Министерството по защита на глажданите в южната ни съседка.

Италия въведе задъжителна карантина за пристигащите от България и Румъния, както и за държавите извън Европейския съюз.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg