По-скъп e транспортът от днес в Гърция. По-евтино е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот, отбелязва кореспондентът на БНР в южната ни съседка.
 

Тарифата на такситата в Гърция се покачва от днес поради високите цени на горивата. Собствениците на транспортни фирми дори обявиха, че са в стачна готовност, ако от началото на следващата седмица правителството не премахне акциза върху горивата.
 
Поне с 30% са по-скъпи цените и на фериботните билети, за да се балансира цената от скъпото гориво. Почти хиляда евро само за транспорт плаща четиричленно семейство с кола, ако пътува с ферибот от Атина до Родос и обратно.

Гърция очаква цени от 3 евро за литър бензин

Покачването на цената на фериботите е в зависимост от разстоянието, като увеличението например до Самос, Хиос и Лесбос е с 200 евро повече от миналата година.
 

По-скъпи са и услугите на плажа. Платените шезлонги и чадъри предлагат сянка на по-висока цена. Заведенията продават напитките също по-скъпо.
 

Istock
Istock

Безплатни остават общинските плажове, които също са добре поддържани, но само с чадъри.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg