Министерството на културата и туризма на Турция препоръча на всички туроператори и хотели в страната да отложат с месец началото на летния сезон, съобщи Анадолската агенция.
 
Вместо в края на март туристическият сезон е по-добре да започне в края на април, каза министър Мехмет Нури Ерсой.

По думите му това е новият срок, към който трябва да се ориентират организаторите на пътувания и почивки, като поне до 15 април е по-добре да не се поемат никакви ангажименти.
 
Министърът на търговията Рухсар Пекджан, който също участва на пресконференцията, обяви, че също за края на април са пренесени всички международни изложения и панаири под неговия патронаж. Става дума за събития, планирани за седмиците до 16 март.
 

iStock
iStock

"Рискът е сериозен предвид ситуацията с епидемията в Европа", отбеляза третият министър Фахреттин Коджа, който ръководи здравеопазването.

Той изтъкна, че обявеният в сряда първи случай и евентуално още няколко, които може да се появят в Турция, не означават, че в страната има епидемия.

Какво да правим ако ни предстои пътуване

Състоянието на въпросния мъж е добро, всички членове на семейството му и тези, с които е контактувал, се наблюдават от лекари.
 
От 11 март Световната здравна организация обяви разпространението на COVID-19 за пандемия. За последните две седмици коронавирусът се е разпространил извън Китай в общо 114 държави и е заразил над 118 хиляди души.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg