От днес България ще приема туристи от 29 държави без да е нужно те да бъдат поставяне под 14 дневна карантина.

Това съобщи Министерството на туризма във връзка със старта на летния туристически сезон 2020 г.
 
През всички гранични пунктове могат да влизат туристи от следните страни: Австрия, Нидерландия, Германия, Полша, Гърция, Дания, Румъния, Естония, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Кипър, Франция, Латвия, Хърватия, Литва, Чехия, Люксембург, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария, Сан Марино, Андора, Монако, Ватикана, Сърбия и Северна Македония.
 
Списъкът подлежи на актуализация и допълване в зависимост от развитието на епидемичната обстановка.

Кои държави в ЕС отварят границите и кога

Мярката важи за пристигащите от гореизброените държави, които са граждани на ЕС, Шенген, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Република Сърбия и Република Северна Македония.
 

istock
istock

Лицата, които не се поставят под карантина, както и лицата, които преминават транзитно през територията на страната, представят на органите на граничния здравен контрол декларация по образец, с която се задължават да спазват въведените противоепидемични мерки, както и че са запознати с рисковете от заболяването COVID-19.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg