Резервациите в хотелите и ресторантите в Одрин рязко се увеличиха преди коледните и новогодишните празници. Напливът основно на български и гръцки туристи към Одрин за коледните празници създава оживление в града.

Туристите правят своите покупки на пазарите, базарите и търговските центрове в града.

Много от туристите, които ще празнуват Нова година в града, са резервирали местата си няколко седмици преди пристигането.

Турция вдигна основната си лихва до 40%

"В града се наблюдава новогодишна треска. Интересът на туристите към Одрин продължава да набира допълнителна скорост преди Новата година. Ние сме много доволни от това. Много групи от България и Гърция пристигат в Одрин. Те са резервирали местата си в нашите хотели. Те празнуват Коледа на 24 декември, но много от тях ще посрещнат и Нова година тук". Това каза пред Анадалската агенция Сезай Ирмак, председател на Търговско-промишлената палата на Одрин.

istock
istock

"Посрещането на голям брой чуждестранни туристи наред с нашите местни туристи е от полза за нас. Заетостта на хотелите се доближава до 100%, а ресторантите са оживени. Разходите на туристите допринасят за значителен приток на чуждестранна валута в Одрин", каза още Сезай Ирмак.

Кан Пекбаш, който членува в Асоциацията на хотелиерите в Одрин, отбеляза, че заетостта на хотелите се е увеличила благодарение на това, че туристите са избрали Одрин за новогодишните празници.

"Както всяка година, за Нова година има търсене от съседните страни България и Гърция. Ние сме се подготвили да посрещнем нашите гости. Ще направим всичко възможно те да влязат в новата година по красив начин. Имаме определено ниво на търсене на Нова година", каза още Пекбаш.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg