Представители на бизнеса изразиха задоволство от представянето на страната ни на борсата в Букурещ, което се провежда два пъти годишно. Пролетното издание през февруари е най-важното заради летния туристически сезон. 

Интересът на туристите от Румъния е много висок, посочва Йон Бондар - управител на хотелски комплекс по Северното Черноморие. По думите му все повече хотелиери и туроператори се ориентират към този пазар. В комплекса, който той представлява, румънците вече минават 65% от гостите.

Очакват повече испански туристи у нас

"Пазарът се преориентира към тях, защото е важен турист от много близко разстояние. Достъпно Черноморие сме - от Букурещ или Констанца буквално влизат за 2 до 4 часа с кола. Ставаме все по-търсена дестинация. Оставаме една от предпочитаните близки дестинации". 

istock
istock

От 24 до 26 февруари България се представя и на туристическа борса в Дания, където стана ясно, че се засилва интересът към страната ни и от скандинавските туристи. 


По данни на Министерството на туризма през миналата година около 40 хил. туристи от Дания са посетили страната ни

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase