Главният изпълнителен директор на нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) Майкъл О'Лиъри предупреди, че отмяната и забавянето на полети ще продължи "точно през цялото лято", тъй като летищата нямат достатъчно служители, информира ДПА.

О'Лиъри каза, че пътниците трябва да се подготвят за "не толкова приятни изживявания", защото през целия летен сезон ще има закъснения на полетите. Освен това някои авиокомпании анулират между 5 и 10 процента от авиовръзките по разписание.

Загубен или повреден багаж при полет - какво да направим

"През цялото лято ще има проблеми, най-вече на лондонските летища "Хийтроу" и "Гетуик". Най-зле ще бъде през уикендите, а през седмицата ще бъде по-добре", заяви главният изпълнителен директор на "Райънеър" пред телевизия "Скай нюз".

iStock
iStock

О'Лиъри каза, че "Райънеър" не е "имунизирана" срещу тези проблеми. През изминалия уикенд 25 процента от полетите на нискотарифната авиокомпания са били забавени поради проблеми на службите за контрол на въздушното движение, а 15 процента - поради трудности в работата на летищата.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg