Туроператори и туристически агенции планират протест пред президентството във връзка с отпускането на последната помощ за бранша. Павлина Илиева, председател на сдружението "Обединение Бъдеще за туризма" обясни, че Министерството на туризма е променило правилата и се бави с отварянето на мярката за кандидатстване.
 
Според Илиева смяната на правилата в последния момент е недопустима и противозаконна, а това е мнение и на Българската асоциация на туристическите агенции, съобщават от сдружението.
 
В писмо до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев двете организации изпращат сигнал за неуместна, според тях, подмяна на закон с подзаконов нормативен акт.

Туроператори не връщат пари за провалена почивка

Става въпрос за постановлението от този месец, което определя условията, критериите, реда и размера за разпределение на 16,5 млн. лв. за туроператорите.
 

istock
istock

С тези средства трябва  да бъдат възстановени вземанията на клиенти за неосъществени пътувания в периода от 1 март до 31 декември миналата година.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg