Зимните курорти вече вдигнаха цените на ски зоните. От вчера лифт дневната лифт карта за възрастен в Банско е 79 лева. Ученици от 13 до 19 години, включително, заплащат по 75 лева. Същата е цената и за пенсионери до 75 години. Лифт картите за децата до 7-годишна възраст и за възрастните хора над 75 години са по левче, а за децата между 7 и 12-годишна възраст – 43 лева.
 
Цените за дневните лифт карти в Боровец се увеличават от 62 на 75 лева на човек за възрастен, а цената за нощното каране ще бъде вече по 40 лева за възрастен вместо досегашните 30 лева.

Ски картите в Банско поскъпват след Коледа

В Пампорово цената на еднодневна лифт карта става също 75 лева за възрастен, 59 лева за младежи и 45 лева за деца. От управата на курорта информират, че за този зимен сезон новата полудневна карта ще увеличи времето за каране по пистите с 45 минути, стартирайки от 11.45 до 16.30 часа.
 

istock
istock

Отстъпки са предвидени при купуване предварително онлайн на ски услуги като лифт карти, инструктор или наемно оборудване. На територията на комплекса са монтирани допълнителни станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на кюар (QR) код. През този зимен сезон в сградата на един от най големите хотели ще заработи лаборатория за бързи и PCR тестове.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg