Англия въвежда от следващата седмица глоби от по 5000 британски лири за нарушителите на забраната да се пътува в чужбина без основателна причина, предаде Ройтерс.

Глобите са санкция, предвидена в новото британско законодателство за борба с КОВИД-19, което ще влезе в сила следващата седмица и ще действа до края на юни.

Великобритания отлага граничните проверки на стоки от ЕС

Британското правителство обяви по-рано, че почивките в чужбина няма да бъдат разрешени по-рано от 17 май.

Източници, запознати с въпроса, заявиха пред британския в. "Таймс", че срокът на забраната за почивките в чужбина в новото законодателство изтича на 30 юни, но формулировката цели единствено законодателно удобство и не лишава правителството от възможността да преразгледа решението за това кога и как да започне отново пътуването в чужбина.

istock
istock

"Най-скорошната дата, на която се предвижда пътуването в чужбина да бъде отново разрешено е 17 май. Няма промяна", заяви британският здравен министър Мат Ханкок по телевизия "Скай нюз".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg