Вече са 25 плажовете по Черноморието, които предлагат ползване на безплатни чадъри и шезлонги за активния летен сезон на 2020 г., съобщава Министерството на туризма.

Извън тях цените на плажните принадлежности на преобладаващата част от останалите плажове варират до 5 лева, т.е. намалението е сериозно спрямо лятото на миналата година. В Златни пясъци например плажните принадлежности ще са по 2 лв., в Слънчев бряг - по 4, в Албена – по 1 лв.

Има и няколко черноморски плажа, на които чадърите и шезлонгите ще се наемат срещу символичните 50 стотинки за ден.

Ведомството на Николина Ангелкова пусна на сайта си пълен списък на цените на плажните принадлежности по Черноморието за това лято.

Ето го и него:

МТ
МТ


МТ
МТ

МТ
МТ

МТ
МТ

МТ
МТ

МТ
МТ

МТ
МТ

МТ
МТ

МТ
МТ


Очаква се скоро да стане готово и специално приложение, което ще показва в реално време каква е заетостта на плажните ивици, а също и цените.

 Междувременно министерството допълни указанията си за работа на заведенията и шведската маса в ресторантите ще бъде разрешена.

Единственото условие обаче е клиентите да са с предпазни ръкавици, за да не се допусне замърсяване на храната.

Британските туристи могат да се върнат през юли в "Слънчев бряг"

Другият вариант, който съществуваше и в първоначалните указания, е храната да е подредена зад прозрачни прегради и да се подава на клиентите от служител, който има защитни маска и ръкавици. Във всички останали случаи храната трябва да се сервира.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg