Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на страните членки (Frontex) публикува карта с текущите рестрикции и възможности за пътуване в Европа, въведени с цел ограничаване на заразата с коронавирус.

Тя дава възможност за проследяване, както на временните ограничения, въведени в целия ЕС и Шенгенското пространство, така и информация за Великобритания.
 
Картата, изготвена посредством прилагане на най-съвременни Esri ГИС технологии, е част от мерките на европейската агенция в отговор на пандемията от COVID-19.

Гърция иска свободно движение в ЕС през лятото

На 15 май изтече препоръката на Европейската комисия за неналожителни пътувания на европейски граждани.

Така, след тази дата всеки, на когото му предстои пътуване ще може да се информира от картата за мерките, които са в сила в различните държави.

Frontex
Frontex

Например дали продължава периода на извънредно положение, разрешено ли е пътуването и с какъв вид транспорт, както и редица други уточнения.

ГИС картата e достъпна тук, като по последни данни във всички държави от ЕС все още са в сила ограничителни мерки по границите.

Картата се актуализира с оглед развитието на ситуацията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg