До дни ще започне изплащането на парите на клиентите на фалиралата туроператорска фирма „Астрал Холидейз Интернешънъл“, обявиха на пресконференция директорът на компанията Христо Гълбачев и главният изпълнителен директор на застрахователя  „Уника“ Николай Генчев.

С предимство ще бъдат тези, чиято ваканция е трябвало да започне още през тази седмица. По закон срокът за възстановяване на парите е 15 дни.

Фалит и за голям български туроператор

„Този срок е максималният, но ние ще гледаме максимално бързо да удовлетворим пострадалите клиенти. На хората, възнамеряващи да пътуват ще се постараем бързо да им възстановим парите.
 

istock
istock

Могат да са спокойни и те, и ние, и всички клиенти, че ще получат финансово овъзмездяване на претърпените щети. Всеки клиент може чрез сайта или чрез телефонния ни номер на „Уника” да предяви претенциите си“, каза още Генчев.

Фалитът на „Томас Кук“ може да засегне българския туризъм

Клиентите ще получат дължимите им суми до стотинка, тъй като претенциите на останалите без платени резервации близо 200 души са за общо около 350 000 лв., а покритието на полицата е 700 000 лева – тоест двойно по-голямо, стана ясно от думите на Гълбачев.
 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.b