Започват решаващи седмици за тазгодишния туристически сезон в Кипър, обявиха хотелиерски и туристически асоциации в страната, приветствайки решението на правителството за отваряне на икономиката от понеделник след края на двуседмичната карантина.

Влизащият в действие от понеделник ваксинационен пропуск за редица бизнес и социални дейности е „сигурна рамка за възобновяване на хотелиерството”, заявиха от Кипърската хотелиерска асоциация.

Двуседмичен локдаун за Кипър от днес

Според организацията новата мярка ще гарантира сигурността на общественото здраве и ще накара чужденците, които пристигат на острова с отрицателен тест за коронавирус или ваксинирани, да се чувстват в безопасна за здравето си среда.

istock
istock

Премахването на карантината ще доведе до увеличаване на пристигащите чуждестранни гости, твърдят представителите на бранша. Освен това правителството обяви, че от понеделник ще приема ваксинирани туристи от над 65 страни, без изисквания за тест и карантина.

От тази седмица вече се наблюдава и тенденция за нарастване на броя на полетите до двете международни летища на острова в Ларнака и Пафос с оглед на летния сезон.

Повече от 160 полета от над 20 страни се очаква да пристигнат на летище Ларнака през тази седмица до 9 май. Броят на кацащите самолети ще се увеличи до 265 в последната седмица на май и до почти 450 в последната седмица на юни, сочи информация от компанията оператор на двете летища.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg