Около 50-60 лв струва нощувката в 2-звезден хотел в Бургас и околността, показа проверка на БТА в крайморския град.

В този диапазон са и цените на семейните хотели, повечето от които са от тази категория. Средно 15 лв. на легло струва нощувката в самостоятелна стая в града. По-скъпият вариант - 25 лв на вечер, е нощувката в малка стая /около 30 квадратни метра/ в студио. Цените, освен от качеството на хотела/стаята, зависят най-вече от местоположението.

В 3-звездните хотели нощувките за един човек варират между 60 лв и 80 лв. Между 80 лв и 160 лв струва нощувката в 4-звездните хотели в града. В тази категория в цената е включена и закуска. Цените в петзвездните хотели са около и над 200 лв. на човек.

Какво е важно да предвидим при планиране на лятната почивка

За сезонни работници се предлагат нощувки в къщи за гости, които предлагат квартири за служители на фирми, командировани или работещи в област Бургас, както и на гости на града. Някои от къщите разполагат с повече стаи, апартаменти и студиа с по две, три и четири легла. В стаите има кухненски боксове, интернет, кабелна телевизия, хладилници и самостоятелни WC, безплатен паркинг за леки и товарни автомобили. Цената на човек на вечер е около 11-12 лева. При по-продължителен престой (7 и повече дни) за групи от хора се правят и отстъпки от цената.

istock
istock

В повечето хотели по Южното Черноморие няма промяна на цените това лято в сравнение с лятото на 2020 година. Заетостта все още е ниска, така че свободни места има навсякъде.

За желаещите да останет за по-дълъг период от лятото в Бургас, краткосрочните наемите в града започват от 800 лв. и стигат до 1200-1500 лв. на месец, коментираха брокери пред БТА. Заради сезонните работници в крайморския град през лятото остават ограничен брой свободни апартаменти. Дори сега, в началото на юни, вече почти няма апартаменти за наемане.

Стаята в хотел по Южното Черноморие най-евтина

Гостите на Бургас трябва да знаят, че в центъра на града, както и в много квартали, има платена зона за паркиране. Затова, ако на мястото на настаняване няма безплатно паркомясто, могат да се използват обособени платени паркинги.

istock
istock

Справка в сайта на Интегриран градски транспорт на Бургас показва, че паркинг "Гурко" разполага с 500 паркоместа. В него седмичен престой на автомобил струва 45 лева, а месечният абонамент - 90 лв. В паркинг "Опера" месечен абонамент струва 150 лв., а в закрита клетка - 160 лв. За престой от 24 часа трябва да платите 15 лв.

В паркинг "БСУ" месечният абонамент в затворена клетка е 150 лв./160 лв. В паркинг к-с "Славейков" месечният абонамент струва 70 лв. В паркинг "Изгрев бл. 7" за месечен абонамент на лек автомобил трябва да се плати 60 лв. Престоят за 24 часа струва 8 лв. Месечният абонамент за лек автомобил в паркинг "Пиргос" - в ж.к "Лазур", е 70 лв.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg