Турските хотелиери са постигнали съгласие през 2020 г. да вдигнат цените за чуждестранните туристи, включително и за българите.

За местните туристи цените на стаите остават без промяна.

Това обяви председателят на туристическата агенция Jolly Tur Метер Вардар, пише турският в. Hurriyet.
 
През октомври започваме кампаниите за ранни резервации. През 2020 г. турските туристи ще могат да отидат на почивка без каквото и да било повишение на хотелските цени, каза Вардар.
 

istock
istock

През лятото на 2019 г. турският туристически пазар се сви значително заради повишението на цените вследствие отслабването в курса на турската лира спрямо долара и еврото.

Внимавайте, предлагат фалшиви оферти за почивка

Фируз Багликая, председателят на Асоциацията на турските туристически агенции (TÜRSAB), в миналото представи данни, че през тази година турските туристи са платили за своите ваканции с 40% повече, отколкото през 2018 г.
 

istock
istock

Причина за това е бил фактът, че хотелите са отделили по-малко място за местни туристи. Те са дали превес на чуждестранните туристи заради по-силния курс на долара и еврото спрямо турската лира.
 
През следващата година обаче хотелиерите ще подходят различно заради свиването с 30-40% в броя на турските туристи.
 
 По думите на Метер Вардар обикновено средно 5 млн. турски граждани си купуват туристически пакети, докато през тази година те са били 3,5 млн.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg