Експертите от туристическия сайт ThePointsGuy състави списък с 15 евтини дестинации по света, които са добра идея да посетите през 2020 г.

Класацията е изготвена на база цените на хотелите в региона, ресторантите и транспорта.

Оказва се България е на 8-ма позиция в тази категория. Страната ни е определена като „скрития скъпоценен камък на Югоизточна Европа”.

Ето ги и дестинациите:

1.Полша

Това е най-подходящата държава за нискобюджетна ваканция, твърдят експертите от ThePointsGuy. Храната, хората и архитектурата в градовете е изумителни.

Средна цена за хотел: $16 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 6 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 9 долара


2.Унгария

На втора позиция се нарежда Унгария с прекрасната си природа и изумителните паркове. За нищо на света не трябва да пропускате да посетите столицата на Унгария, Будапеща. За да се насладите напълно на красотата на Будапеща, задължително си вземете бутилка вино и тръгнете на разходка покрай Дунав, докато се наслаждавате на залеза.

Средна цена за хотел: $15 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 7 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 8 долара

istock
istock

3. Тайланд

Тайланд през последните години се превърна в доста достъпна дестинация за туристите и това се запазва и през 2020 г. Независимо дали отивате на почивка със семейството си или с компания приятели, Тайланд предлага за всеки по нещо. Сред интересните занимания, на които може да се насладите е курс по тайландско готвене. А от туристическия сайт споделят, че най-скъпият ресторант на брега е предлагал храна с напитки само за 17 долара на човек.

Средна цена за хотел: $ 25 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 6 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 12 долара

4. Канада


Канада не е най-достъпната страна, но е най-близката до САЩ. Ето защо присъства в този списък. Експертите съветват задължително да се посети провинцията Квебек, един от най-достъпните региони.

Средна цена за хотел: $34 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 14 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 44 долара

5. Хърватска


В случай, че сте обмисляли екскурзия до Италия или Гърция, то трябва да знаете, че Хърватска е добра алтернатива. Тя е също толкова красива, но много по-достъпна.

Средна цена за хотел: $16 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 9 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 8 долара

6.Виетнам


Искате да се отдадете на невероятна храна и култура? Не гледайте по-далеч от Виетнам. Тази страна в Югоизточна Азия е любима на феновете на бюджетните дестинации.

Средна цена за хотел: $8 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 4 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 7 долара

istock
istock

7.Уругвай

Ако сте любител на плажа, може да искате да поставите Уругвай на радара си. Тази южноамериканска страна по протежение на Атлантическия океан е известна с това, че има едни от най-красивите плажове в света. Ако искате да се насладите на слънце, лятото продължава от ноември до февруари в Южна Америка.

Средна цена за хотел: $13/ нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 8 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 14 долара


Кога и колко ще почиваме през 2020г.

8. България


Независимо дали обичате планините или морето, то най-подходящата дестинация е България. Това е „скритият скъпоценен камък на Югоизточна Европа“. През 2018 г. страната е посрещнала 9.3 млн. туристи в сравнение с 93.2 млн., които са посетили Франция. Което прави страната идеалното място за отдих, пише изданието.

Средна цена за хотел: $11/ нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 5 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 7 долара

9.Словения


Природата на Словения също е изключително красива. Това е една много подходяща дестинация за нискобюджетна екскурзия в сравнение с по-популярните европейски дестинации като Франция и Италия.

Средна цена за хотел: $20/ нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 9 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 17 долара

10.Черна гора


В Черна гора има общо 117 плажа, както и много красиви планини. Ето защо това е идеалното място за хората, които искат да съчетаят морето с планината.

Средна цена за хотел: $11/ нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 9 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 13 долара


11. Албания

Можете ли да си представите посещение на обект на световното наследство на ЮНЕСКО без тълпа? Е, това е възможно в Албания. Страната е дом на четири различни места, вариращи от археологически руини, датирани от праисторически времена, до древна букова гора. Подобно на своите съседи в Черна гора, Северна Македония и Гърция, Албания има невероятни гледки към планината и морето.

Средна хотел цена: $8/ нощувка за един човек

Средна цена на хранене: 6 долара на ден

Среден междуградски транспорт: 3 долара

istock
istock

12. Грузия

Грузия всъщност е един от най-старите винарски региони в света. Археолозите проследяват корените му в алкохолното творчество чак до 6000 г. пр.н.е. Грузинският процес за производство на вино обаче беше и остава много по-различен от останалите, ако светът. Грузинците слагат гроздето в глинени съдове, които са заровени под земята в продължение на три до шест месеца. Процесът създава уникален вкус, който определено ще искате да опитате.

Средна хотел цена: $2/нощувка за един човек

Средна цена на хранене: $2 / ден

Среден междуградски транспорт: 2 долара


13. Еквадор


Искате ли да добавите малко разнообразие към следващото си пътуване? Помислете за Еквадор. Южноамериканската страна може да предложи много - цветни градове, тропически гори на Амазонка, планините Андите и дори островите Галапагос. Въпреки че екскурзията до последните излиза по-скъпо, Еквадор е чудесна дестинация за бюджетни пътешественици, които търсят редица неща за вършене.

Средна хотел цена: $ 6 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: $ 5 / ден

Среден междуградски транспорт: 10 долара

14. Австралия


Сегашният валутен курс е благоприятен при 1USD за 1,46 AUD, което прави Австралия сред най-добрите дестинации за евтини ваканции през 2020 г. Това е, ако можете да намерите достъпни самолетни билети.

Средна хотел цена: $ 22 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: $ 11 / ден

Среден междуградски транспорт: 37 долара


15. Нова Зеландия

Нова Зеландия е друго място, до което е малко трудно да се стигне, но след като са там, бюджетните пътници могат лесно да преминат през страната. Това не е Тайланд, когато става дума за стойност.

Средна хотел цена: $ 23 / нощувка за един човек

Средна цена на хранене: $ 9 / ден

Среден междуградски транспорт: 21 долара