размер на шрифта:

Пращат 800 000 „честитки” с данъците

От началото на годината софиянци платили 36 млн. лева налози

13.02.2017| Коментари Новини5| видяна 9543
Новини

800 000 софиянци ще получат „честитки” с данъците през следващата седмица. Във всяко съобщение е изчислен размерът на налога на сградите и такса смет, съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

За допълнително улеснение, съобщенията съдържат и QR - код, чрез който с мобилен телефон или таблет може да се направи връзка с интернет страницата на общината за справка или плащане на местните данъци.

Справка може да се прави и от електронната страница на НАП с издаден от приходната агенция ПИК. В долния край на всяко данъчно съобщение има отделен ред за непогасени задължения от минали години, ако има такива.

Данъчната кампания в София започна официално на 1 февруари, но столичани могат да плащат данъка за моторните си превозни средства още от 5 януари.

За данък сгради и данък МПС софиянци ползват 5% отстъпка, ако платят цялата сума наведнъж до 30 април. За такса смет отстъпка няма. Ако се плаща на части, сроковете за данък сгради и МПС са 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - втора вноска.

Такса смет може да се плати на 4 вноски и сроковете са 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември. Освен по електронен път или чрез различни финансови институции, плащането може да става във всеки от 22-ата данъчни отдела на районните администрации на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Касите разполагат и с ПОС устройства.

От началото на 2017 г. до момента собствените приходи на Столична община от местни данъци и такси са над 36 млн. лв.

Вижте още: 

Общините ще вдигат данъци, докато не сменим модела 

Kолко данъци ще платите през 2017 година

Източник:в. Монитор Снимки:sxc.hu

Коментари

За да коментираш трябва да си регистриран потребител

Водещи новини

Новини

Агнешкото за Гергьовден с 25% по-евтино от Великден

Прекупвачи свалят цената от кошарата до 4 лв./кг

Новини

Фирмите и домакинствата спестяват все повече

Общият обем на влоговете в банковата система е нараснал с 8.4%

Банкови продукти

Със съдействието на