С близо 19 процента по-ниска от действащата за февруари е окончателно предложената цена за март, по която "Булгаргаз" ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Това съобщи в прессъобщение общественият доставчик. Окончателно предложената цена за настоящия месец е 57,59 лева за мегаватчас (MWh) - без акциз и ДДС.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за февруари от 71,08 лева за MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Председателят на КЕВР Иван Иванов информира по време на откритото заседание на регулатора, на което се обсъди доклада на обществения доставчик, че закритото заседание, на което Комисията ще се произнесе с решение по заявлението на "Булгаргаз" за утвърждаване на цена за март, е насрочено за днес от 15:00 часа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase