Изравнителните сметки за парно ще се забавят.

Причина е, че заради въведените ограничения с извънредното положение топлинните счетоводители не могат да влязат в домовете на абонатите и да отчетат уредите.

Годишният отчет ще започне 14 дни след отпадане на ограничителните мерки, обявиха от една от фирмите за топлинно счетоводство.

Засичането на разпределители, топломери и водомери с дистанционно отчитане за клиенти на Техем започва от днес и ще продължи до 13 май.

В този период ще бъдат отчетени дистанционно над 360 000 броя индивидуални разпределители и почти 18 000 водомери за топла вода с радио модули.

Останалите абонати ще бъдат посетени в домовете им след отпадането на ограничителните мерки, обяви Милена Стоянова, управител на компанията.

Изготвени са необходимите протоколи, но не бихме могли с точност да кажем кога ще започнем кампанията по отчетите, тъй като все още не знаем кога ще бъде отменено извънредното положение“, отбеляза Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация София“.

БТА

Междувременно КЕВР обсъди новите цени на парното от 1 май. Предвиденото намаление на за потребителите в София е с 3,03 %, във Враца – с 2,44%, в Пловдив - с 1,05%, в Плевен - с 1,55%, в Бургас – с 1,75%, във Варна – с 0,75%.

Защо са високи сметките за парно за март

Във Велико Търново потребителите ще плащат с 1,78% по-ниска цена, а в Разград – с 1,69%. Тези проценти може да бъдат променени, ако „Булгаргаз“ обяви по-голямо намаление на газа, каквато заявка вече беше дадена.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg