Отоплението за гараж с площ 17 кв. м. равно на това за тристаен апартамент. Или поне според сметките, които собствениците на помещението получили през последната зима.

С надеждата, че изравнителната сметка ще оправи странната ситуация. Когато я получили преди месец обаче, нещата се объркали още повече, съобщава Нова телевизия.


След пристигането на изравнителната сметка, общата сума за последния отоплителен сезон е 900 лв. Това признаха и от топлинния счетоводител, откъдето направили сравнение с миналия отоплителен сезон, когато за това помещение е платено малко под 500 лв. Помещението се е ползвало като магазин, който затваря с началото на пандемията.

Колко ще ни струва отоплението тази зима

„Първо започнаха да идват ежемесечни сметки, които не бяхме получавали от години. Изведнъж те започнаха да стават над 100 лв. Аз си ги плащах, защото и преди се е случвало да са по-високи, но с изравнителната сметка нещата се оправят. Най-интересното е, че след като съм платил около 500 лв., ми казаха, че дължа за изравнителна сметка още 370 лв.”, сподели собственикът Александър Хранов.
 

Така мъжът плаща сметка за малката стая колкото за тристаен апартамент. От топлинния счетоводител посочиха като причина за високите сметки липсата на винтил. Не е ясно обаче защо разликата с предходните години, когато също е нямало винтил, е толкова голяма.
 
„Дойде техник, за да измери уреда. Той много се учуди от показанията, мери ги три пъти, дори си рестартира лаптопа. Той ми каза, че такива цифри от един радиатор не е виждал. Въпреки това всичко е изрядно”, добави Хранов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg