Парното и топлата вода трябва да поскъпнат с 39 процента средно за страната, а токът за бита - с 3 на сто, изчисли Комисията за енергийно и водно регулиране. Предстои цените да бъдат обсъдени и да влязат в сила от 1 юли.

Най-голям скок на цената на топлоенергията се предвижда да има в Разград - с 51%. Над 40 на сто ще е увеличението във Велико Търново, Плевен, Бургас и Перник.

В столицата поскъпването на парното и топлата вода ще е с 39 на сто.

Ще се стигне ли до драстично увеличение на цените на парното и топлата вода

Между 30 и 40 на процента е и скокът във Варна, Враца, Русе, Сливен и Габрово. Най-малкото увеличение е предвидено за Пловдив, но и там то е с 23 на сто.


Комисията за енергийно и водно регулиране предлага също цената на електроенергията за битовите потребители от 1 юли да се повиши средно с 3,3 процента.

За клиентите на "Електрохолд" , която доскоро беше ЧЕЗ, разчетите сочат увеличение с 2,4 на сто, за "ЕВН" - с 3,5 %, а за клиентите на "ЕНЕРГО-ПРО" - с 4,6 на сто.

Предстои Комисията за излезе с окончателно решение.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg