Спирането на парното в София и в останалите градове в страната ще е поетапно до края на деня на 30 април. Отоплителният сезон приключи в Пловдив на 26 април, съобщиха от една от фирмите за топлинно счетоводство.

В края на месеца дружествата започват да отчитат парното в София. Някои вече са обявили и  графиците с годишните отчети. За датата и часа се уведомяват предварително домоуправителите и се поставят съобщения във входовете на сградите.

За финален отчет са назначени две официални дати, като едната е в задължителното извънработно време. Клиентите на годишен отчет, предоставили контактна информация, ще получат и уведомление с смс или имейл.

Клиентите с радио уреди, които нямат инсталирани радио водомери за топла вода, също следва да проверят своите дати за годишен отчет на водомерите за топла вода и да присъстват на една от тях. Изравнителните сметки ще бъдат  изготвени  и разпратени в срока, определен в наредбата - 15 юли 2021 г.

Внимавайте какви водомери слагате

Компанията напомня, че осигуряването на безпрепятствен достъп до всички имоти обуславя коректното изготвяне на окончателна изравнителна сметка и липса на преработка поради неотчетени уреди.

istock
istock

При неосигуряване на достъп до имота за отчет на уредите в законово определените срокове, начислението на топлинна енергия е на база максимално потребление за отоплителния сезон.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg