Потребителите на парно в София през февруари са консумирали по-малко топлинна енергия в сравнение със същия период на миналата година. Това показват данни на „Топлофикация София“.
                         
За месец февруари 2021 г. дружеството отчита 507 897 МВтч произведена топлинна енергия, което е с 3,7 % по-малко в сравнение с февруари 2020 г. Основните фактори за по-ниското потребление са по-топлото време и по-краткия отоплителен период.

По данни на НИМХ средномесечната температура за София през февруари 2021 г. е била 4.2 C° или с 0.2 С° по-висока спрямо 2020 г., когато и отопляемите дни са били 29, обясняват от топлофикацията.

По-ниската консумация на топлинна енергия ще се отрази на сметките за отчетния период.

Предварителният анализ показва, че 70% от битовите потребители ще получат фактура на стойност до 100 лв. За близо 18% от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва около половин процент от сметките за месеца са на стойност над 300 лв.

Подробна информация за индивидуалното потребление абонатите могат да видят на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон.

istock
istock

Актуална информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на страницата на дружеството www.toplo.bg.

Надуват цените на водомери и топломери

За допълнителна информация и при възникнали въпроси може да се свържете с нас на www.facebook.com/www.toplo.bg и на телефон 0 700 11 111.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg