Природният газ поевтинява с 1,8 на сто, реши окончателно Комисията за енергийно и водно регулиране. 

Цената на природния газ от 1 декември е в размер на 27,70 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

За предходния месец ноември утвърдената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 28.21 лв./MWh.

Близо 284 000 семейства са получили помощ за отопление през зимата

КЕВР проведе закрито заседание днес, на което прие решение във връзка с подаденото от "Булгаргаз" ЕАД заявление за утвърждаване на цена за декември, по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

istock
istock

Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната енергия и на електрическата енергия и те остават непроменени, изтъкват от КЕВР.

В утвърдената цена на природния газ от 27,70 лв./MWh са включени компонента цена на природния газ на вход на газопреносните мрежи, компонента за дейността "обществена доставка" по чл. 17, ал. 7 от НРЦПГ и компонента за компенсиране на разходи, покриваща разходите на "Булгаргаз" ЕАД за съхранение на количества в подземното газово хранилище "Чирен" в изпълнение на задължения по Плана за действие при извънредни ситуации, се посочва в съобщението.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg