Като следя цените на нидерландската борса ТиТиЕф (TTF) към 1 март цената на природния газ ще намалее с още около 10 лева, което значи, че очаквам та да се понижи под 110 лева за мегаватчас.

Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред журналисти преди началото на кръгла маса, на която ще се дискутира днес развитието на електроенергийните мрежи.

Ще плащаме ли за спрения руски газ

КЕВР ще обсъди на открито заседание днес предложеното от "Булгаргаз" 4-процентово поевтиняване на природния газ за март.

В доклада е записано, че общественият доставчик предлага за утвърждаване цена на природния газ за март от 119,33 лева за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. КЕВР утвърди цена на природния газ за февруари в размер на 124,34 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Иван Иванов добави, че благодарение на изчисленията, които регулаторът е направил досега, цената от 119,33 лв./MWh вече намалена до 118,63 лева поради някои пропуски, които КЕВР е отчел.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg