От началото на август софиянци ще могат да плащат сметките си за вода директно през сайта „Софийска вода“, съобщиха за Радио София от дружеството.

Това ще става само с въвеждане на клиентски номер и избор на една или повече сметки, за един или няколко имота, включително и възможност за частични плащания по тях.

Клиентският номер е индивидуален за всеки отделен имот, състои се от десет цифри и може да се намери на началната страница на фактурата в горния ляв ъгъл.

Сменяме водомерите с дистанционни

Клиентите могат да изберат съответно опция за превод на сумата – по банков път или с карта. Плащането е защитено чрез най-високите съвременни стандарти на защита на платежните системи. Обработката на плащането и промяната в статуса на фактурите може да отнеме до два работни дни, предупреждават от концесионера.

istock
istock

Новата функционалност може да се ползва и от регистрирани клиенти, без да се налага да влизат в профила си, както и не ограничава клиентите без регистрация да си направят такава и да се възползват от целия наличен набор от услуги и информация.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg